Poistojärjestelmä

Poistokuljettimet

HS-hakkurit:

High Speed-hakkurit eivät tarvitse poistokuljettimia, koska hakkurissa on tarpeeksi tehoa poistaa hake puhaltamalla. Tämän takia hakkureissa on poistoputket, joita voidaan myös laajentaa lisäputkilla. Hakkuri puhaltaa hakkeen ongelmitta jopa 5-6 metriä. Siirrettäviin malleihin on myös saatavilla hydrauliset lisävarusteet puhallusuunnan säätämiseen putkia kääntämällä tai säätämällä hakkeen asentoa. Pienemmissä malleissa säädöt voidaan tehdä manuaalisesti.

LS-hakkurit:

Low Speed-hakkurit tarvitsevat hihnakuljettimen hakkeen poistoon. Hakekuljettimet myydään erikseen. Kuljettimia on saatavilla erilaisilla hihnaleveyksillä sekä korotuskulmilla. Tarvittavan hihnan leveyden määrittää hakkurin tehokkuus. Poistokuljettimet voidaan asettaa kantamaan haketta joko hakkurin sivuille tai taakse.

Hihnakuljettimia on kolmea mallia: NormalGum Belt Conveyor (NGBC), ChevronGum Belt Conveyor (CGBC) and GummiBord Belt Conveyor (GBBC). Kuljettimien hihnojen kuviointi eroaa toisistaan. Eri kuvioinneilla on erilaiset kantokyky, jonka takia kuljettimilla on myös erilaiset nostokulmat.

Kaikissa kuljettimissa on nopeudensäädin jota ohjaa tiheysmodulaattori. Kaikissa kuljettimien hinhissa käytetään pihkankestävää teollista kumia, joka kestää käytössä kauan.


Poistokuljettimet kuvagalleria