PS 10

PS 10

Tractor/PTO powered

Max. wood diam.100 mm
Feeding throat120 x 120 mm
Power source25 kW tractor (min.)
Quantity of chips up to6 m³ / hour with speed of rotation 540 rpm
Weight of the machine140 kg
PTO Rotation speed540…1000 rpm
Includes as standard:One installed screw
In-feed chute (can be turned for transport position)
Chips discharge pipe (can be turned for transport position)
Sharpening machine (230 V 1300 W electric angle grinder) and the support bar for it included.
Screw choices:2/100  10…30 mm
Others:
  • The machine is equipped with a three-point connection
  • Only a one screw choice
  • Blows chips only beside of the chipper
  • Shipping size 0,92 x 1,30 x 1,10 m (h), weight 145 kg
Tractor driven, small-size, High Speed chipper, max. log diameter up to 100 mm, meant for home and garden, landscaping, etc.

LAIMET PS-10 on traktorikäyttöinen pienhakkuri, joka on rakenteeltaan nerokkaan yksinkertainen.

LAIMET PS-10 on tarkoitettu maa- ja metsätalouskäyttöön sekä koteihin ja puutarhoille.

LAIMET PS-10 hakkurin toiminta perustuu lieriöruuviterään, joka tuottaa tehokkaasti tikutonta ja tasalaatuista palahaketta. Pyörivä ruuviterä toimii samalla syöttölaitteena, joten erillistä puun syöttölaitetta ei tarvita. PS-10:llä voidaan hakettaa halkaisijaltaan jopa 100 mm suuruista puuta, myös oksineen. PS-10 hakkurilla voidaan tuottaa yhtä hakekokoa, kooltaan 10-15 mm. Hakkeen tuotos on jopa 6 m³/tunti, riippuen valitusta pyörintänopeudesta sekä puun koosta ja tyypistä.

LAIMET PS-10 on toimintavarma ja sen huoltotarve on vähäinen. Terä on valmistettu kovametallista. PS-10 hakkuri on järkevä valinta silloin, kun muuten arvoton jätepuu halutaan saada hyötykäyttöön tai jos se halutaan hakettaa maatumaan luontoon.

Tehokas ja yksinkertainen pieni hakuri maa- ja metsätalouskäytöön sekä kotiin ja puutarhaan.

Hakkurin toimintaperiaate

LAIMET PS-10-hakkurin toiminta perustuu lieriöruuviterään, joka tuottaa tehokkaasti tikutonta ja tasalaatuista palahaketta. Pyörivä ruuviterä toimii samalla syöttölaitteena, joten erillistä puun syöttölaitetta ei tarvita.

LAIMET PS-10 on traktorikäyttöinen pienhakkuri, joka on rakenteeltaan nerokkaan yksinkertainen. LAIMET PS-10 on tarkoitettu maa- ja metsätalouskäyttöön sekä koteihin ja puutarhoille.

Yksi hakekoko moniin käyttötarkoituksiin

LAIMET-10 tuottaa yhtä hakekokoa, 10-15mm. Tuotantonopeus vaihtelee 2-6 m3/h välillä, riippuen käytetystä terästä, puusta ja puun koosta. Tasalaatuinen PS-10 hake on erityisen sovelias kompostihakkeeksi, polttoainehakkeeksi, eläinten hiekaksi ja katteeksi viljelymaahan.

Haketta monenlaisesta puusta

LAIMET PS-10 voi tuottaa haketta monenlaisesta puhtaasta puusta: havu- tai lehtipuusta, ohuesta puusta, puun latvoista, oksituista ja oksittumattomista taimista, sahatuista pinnoista ja jopa jäätyneestä puusta. PS-10 pystyy tuottamaan haketta halkaisijaltaan enintään 100mm kokoisesta puusta. Kone on suhteellisen hiljainen, mutta suosittelemme kuulosuojainten käyttöä.

Hakkurin ylläpito

Hakkurin terän voi teroittaa irroittamatta käyttämällä erillistä teroitusyksikköä. Teroitin kuuluu perusvarustukseen.

Suojele luontoa

LAIMET PS-10 on käytännöllinen valinta puujätteen uusiokäyttöön ja hakkeen maatumiseen. LAIMET PS-10 säästää selvää rahaa matalilla ylläpitokustannuksillaan.


PS 10 galleria ja video